top of page

Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

Doğuştan dudakları ince olan veya yaşın ilerlemesi sonucu incelen ve bu incelikten mutsuz olan kişilere, dudaklarını dolgunlaştırmak, kalınlaştırmak amacıyla uygulanan yönteme ve bu işlemde kullanılan malzemelere dudak dolgusu denir. En çok kullanılan malzeme hyaluronik asittir.

Yaş ilerledikçe vücut tarafından salgılanması azaldığı için cilt esnekliğinde kayıplar meydana gelmektedir. Hyaluronik asit, su tutan bir moleküldür. İnsan vücudu ile son derece uyumlu. Herhangi bir yan etki yapmadan zaman içinde eriyip giden bir maddedir.

Genel olarak dudak dolgusu, dudaktaki hacim eksikliğinin veya bazı yapısal/oransal bozuklukların giderilmesinde kullanılır. Genç yaşta daha dolgun dudaklar için, ileri yaşta ise dikey dudak kırışıklıklarının, dudaktaki yaşa bağlı hacim kaybının ve ağız köşesi sarkmalarının tedavisinde etkilidir.

Dudak dolgusu nasıl yapılır?
Dudak dolgusu yaklaşık 5 -10 dakikalık bir enjeksiyon işlemidir. Önce dudak belli noktalardan uyuşturulur. Sonrasında dudağın anatomik özelliklerini vurgulayacak şekilde ama aşırıya kaçmadan belli bir anatomik plan doğrultusunda enjeksiyon yapılır. Dudak doldurmak basitçe dolguyu dudağın içine sıkmak değildir. Ciddi anatomi bilgisi ve estetik bakış gerektiren, ileri düzey bir enjeksiyondur.

dudak_dolgusu_103.jpg

Dudak dolgusunun yan etkileri var mıdır?
Dudak dolgusunun en sık görülen yan etkisi dudakta ortaya çıkan 1-2 günlük şişliktir. Bunun dışında nadiren morarma, çok nadiren de granülomlar (iltihabi reaksiyon), sertlikler, ya da kalitesiz ürün kullanımına bağlı çeşitli reaksiyonlar görülebilir.

Dolgu uygulaması ağrılı mıdır?
Çoğu kişi enjeksiyonların ağrı duyulmaksızın gerçekleştiğini söylemektedir. Uygulama öncesi lokal anestezik etkili bir krem kullanımı ağrı eşiği düşük olanlara yardımcı olabilir.

bottom of page