Yüz Dolgusu
Ülkemizde son dönemlerde oldukça popüler olan dolgu uygulaması, ameliyat gibi uzun ağrılı dönemlere gerek olmadığından, vücuda hiçbir şekilde zararı olmadığından ve geri dönülmesi mümkün olduğundan oldukça tercih edilen ve görünümsel bozukluklar üzerinde gayet etkili bir işlemdir.
Yüz dolgusu ile gerçekleştirilen uygulamalarda vücutta eriyen maddeler tercih edilmektedir. Bundan dolayı da yüz dolgusu yaptırmanın insan sağlığına olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Yüz dolgusu yapımında insan vücudunda da bulunan hyaluronik asit maddesi ile dolgu işlemi gerçekleştirilmektedir.
Dolgu tedavisinde başarı oranı oldukça yüksektir yani olumsuz bir durum yaşama olasılığı çok azdır. Dolgu tedavisinin en çok uygulandığı bölgeler arasında kaş araları, alın, göz kenarları, dudak kenarlı ve burnun yanından inen kıvrımlar yer alır.
Kaşların çatılması durumunda meydana gelen kırışıklıklar yaşınız ilerledikçe daha belirginleşir ve bu ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkartır. İki kaşın arasına konulan bu madde ile dolgu tedavisi yapılır ve bu kırışıklıklar giderilir.
Yıpranan ve yaşlanan cilt yapılarının genç ve diri bir görünüme ulaşabilmesi için oldukça sık tercih edilen dolgu tedavisinde bireylerin en çok çekindikleri husus ise tedavi sonrası işleyen süreç ve oluşma riski bulunan enfeksiyonlardır. Bu kapsamda bu operasyonlar için kişilerin estetik ve sağlık merkezlerinin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar; daha önce gerçekleştirdiği estetik operasyonları ile kalitesini kanıtlamış estetik ve sağlık merkezlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtmektedirler.
Dolgu uygulaması ağrılı mıdır?
Çoğu kişi enjeksiyonların ağrı duyulmaksızın gerçekleştiğini söylemektedir. Uygulama öncesi lokal anestezik etkili bir krem kullanımı ağrı eşiği düşük olanlara yardımcı olabilir.
Yüz dolgusunun yan etkileri var mıdır ?
Uygulama alanında geçici olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir. Bu yan etkiler kısa sürede geriler. Morluklara kapatıcı sürülebilir.
Yüz dolgusu nasıl yapılır?
Dolgu maddeleri, kırışıklık hattına, şekil verilmek istenen ve bölgeye, ince bir iğne veya ucu künt kanüller yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu yaklaşık 20- 30 dakika sürmektedir. Sonucu hemen fark edilir.